web analytics
Butter

Butter

Valószínűleg általános műveletlenségemnek tudható be, hogy nekem új volt, hogy vannak emberek, akik művészi alkotásokat hoznak létre bazi nagy vajtömbökből. Légkondícionált üveg kalitkában dolgoznak, és faragnak ki bámulatos dolgokat abból, amit én max. kenyérre kenek. A Butter erre a témára fűz fel egy vígjátékba oltott, fanyar humorú történetet.

Bob Pickler (Ty Burrell), egy iowa-i kisváros megbecsült lakója. Évek óta Ő nyeri a helyi vajszobrász versenyt, ezért a közösség úgy dönt, eltiltják a jövőben az indulástól, hogy másnak is legyen esélye. Felesége, Laura (Jennifer Garner) azonban túlzottan lelkes, és nem engedheti, hogy a családi büszkeségen csorba essen, ezért úgy dönt, Ő maga indul el a versenyen. Mint kiderült, egész tehetséges, azonban feltűnik a színen Destiny (Yara Shahidi), aki 10 éves árva kislány, és éppen most fogadja örökbe Ethan (Rob Corddry) és Jill (Alicia Silverstone). A kis hölgynek is tetszik ez a vajfaragósdi, és benevez szintén a versenybe. Mindeközben Bob és Laura összebalhézik, ezért a pasi a helyi sztriptízbárba hajt, ahol “összemelegszik” a lelkes, ámde kellően vadóc Brooke – kal (Olivia Wilde). A szálak kavarodnak, a verseny elindul, bekerül a képbe Laura régi szerelme, Boyd (Hugh Jackman), némi pénz, ez 1200 dolláros kés, és persze jó adag ármánykodás.

Jim Field Smith rendező elég komoly gárdát kapott, bár vígjátéki szinten inkább csak Burrell-nek volt tapasztalata, aki hozza is a Modern Family – ben már jól bevált figurát, aki itt egy kicsit megkeseredett, és lehet, hogy hülyeséget csinált, de a családjáért bármit megtenne. Garner felvette egy törtető Született feleség stílust, amit meglepően jól is hozott, bár néha kicsit erőltetettnek tűnt. Alicia Siverstone-t jó volt látni, bár elsőre fel sem tűnt, hogy Ő az, Shahidi édes, ahogy kell, Wilde meg hozza azt, amit igazándiból várnak tőle : domborít rendesen. Maga a sztori nem túl bonyolult, sejthető a végkifejlet, ami megmenti az unalomtól az a pár, okosan elültetett fanyar poén, ami alaposan beszól a mai amerikai társadalomnak, az előítéleteknek, némileg a rasszizmusnak és a kereszténységnek is. Nagy örömömre nem áll be a mostanában oly népszerű fingós-böfögős sorba. A 90 perc gyorsan elszalad, és tulajdonképpen ez egy kellemes kis vígjáték, ami tökéletes lehet arra, hogy egy mostanában ránk törő ködös, hideg estén egy jót szórakozzunk rajta. Mivel egy kicsit intelligensebb, mint az átlag vígjáték, ezért “természetesen” meg is bukott. Jó, nem ez lesz az év filmje, de tulajdonképpen nem is értem, miként szelektálnak az amerikai nézők is. Gyakorlatilag a húzónevekkel el kellene tudni adni egy ilyen mozit, de mégsem.

Nagyon úgy néz ki, hogy nálunk nem kerül moziba, sőt, egyenlőre DVD forgalmazásról sincs semmiféle információ, de ezt a gárdát látva, nem lennék meglepődve, ha idővel előjönne majd valamelyik forgalmazó vele. Ha véletlenül beleakadsz, bátran szánd rá ezt a másfél órát. Bár a sztori kissé butus, és inkább csajosnak tűnik, és mert főleg a hölgy olvasóknak kedveztem nemrégiben a Twilight filmmel, álljon itt végezetük még egy kép, ami szerintem meggyőzi a férfi olvasókat is, érdemes megnézni 🙂

Butter - Olivia Wilde

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.