web analytics
Emma Stone

Emma Stone

Még valamikor 2009-ben láttam a Zombieland című filmet, amiben szerepelt egy barnás-vörös kiscsaj, aki igencsak meggyőzően hozta a kőkemény, kissé genyó főhősnő szerepét. Mivel nem vagyok nagy rajongója az agyatlan tini vígjátékoknak, nekem ez volt az első találkozásom Emma Stone – nal.

Emily Jean Stone 1988 november 6-án született az amerikai Scottsdale – ben.  Édesapja építési vállalkozóként dolgozott, anyja otthon vezette a háztartást. Már 11 évesen színpadon játszott, középiskoláját első évében megszakította, és úgy döntött, Hollywoodba költözik, és mindent alárendel a színészetnek. 2004 januárjában, anyjával Los Angelesbe telepedtek le, elhivatottságát mi sem jellemzi jobban, hogy a szülei számára egy powerpoint bemutatót készített, amiben elmagyarázta, miért is lesz jó, ha megteszi ezeket a lépéseket.

Mint manapság oly sokan, Emma Stone is sorozatokban kezdett, feltűnt a Médiumban, és a Megint Malcolmban is. Megpályázta a Hősökben Claire Bennet szerepét is, de azt végül Hayden Panettiere kapta meg (és ezzel szerintem nagy szívességet tett Stone-nak). 2007-től elindultak a tini vígjátékok, sorban a Superbad, a meztelen dobos, a házinyuszi, az Excsajok szelleme – bár itt szinte mindegyikben csak kisebb szerepeket kapott. Az első komolyabb karakter a már említett Zombieland – ban Wichita volt, majd jött az első komoly siker, a Könnyű nőcske, 2010-ben. Olive szerepében a szakma figyelmét is felhívta magára, Golden Globe jelölést kapott érte. Jött két újabb vígjáték, a Barátság extrákkal és az Őrült, dilis, szerelem, amiben együtt játszott Ryan Gosling – gal. Mindkettő a műfaj jobbik fajtájából való. A 2011-es év végén aztán megtalálta az első drámai szerep : a Segítség Skeeter – je. Maga a film nekem nagyon tetszett, ahogy Stone játéka is, bár Viola Davis és Octavia Spencer csillogása mellett nehéz volt kitűnnie. 2012-ben aztán már egy igazi blockbuster következett, a Csodálatos Pókember, és Gwen Stacy szerepe. Ebben a moziban az addig látott vörösről visszaváltott a természetes, szőke hajszínéhez. A reboot jól sikerült, bár nem ez lesz élete filmje, de arra mindenképpen jó volt, hogy bekopogtathasson az “A” kategóriás színésznők közé – a tehetsége megvan hozzá.

2013-ra 3 filmben biztosan láthatjuk, amelyek közül én személy szerint leginkább a Gengszterosztag – ot várom leginkább, ahol olyan arcokkal játszik, mint Ryan Gosling, Josh Brolin, Sean Penn, Nick Nolte vagy Michael Peña. Az eddig látottak alapján ez egy jó kis mozi lesz. Várható még a Spiderman folytatása is, 2014-ben, de ott még megy a találgatás, hogy szerepet kap e (lévén a képregényben Stacy karaktere elég korán meghal) Magánéletéről túl sokat nem tudni, nem az a balhés színésznő, ha minden igaz, jelenleg Andrew Garfield barátnője, akivel a Csodálatos Pókember forgatásán jöttek össze.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

1 Response

  1. Kattusz szerint:

    Hű!! Végre megvan az az életrajz is! 😀
    A kedvenceim között van, ott is a lista élén! Imádom a színészi játékát, nagyon tehetséges.
    Először a Superbad-ban láttam, de ott még nem figyeltem annyira fel rá, nem úgy, mint a Zombieland-ban. Én szurkolok neki, hogy minél feljebb juthasson a színészi ranglétra tetejéig!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.