web analytics
Boszorkanyvadászok - Hansel and Gretel : Witch Hunters

Boszorkányvadászok

Ahogy lementek a Hófehérke feldolgozások, viszonylagos sikerrel a mozikban, várható volt, hogy rövidesen a többi Grimm mese is sorra kerül majd. A Boszorkányvadászok a nálunk Jancsi és Juliska címmel megismert történetből építkezik, szóval, aki rosszul van az édességektől és a darabokra szakadó boszorkányoktól, az kerülje el ezt a mozit!

János, becsületes nevén Hansel (Jeremy Renner) és Júlia, vagyis Gretel (Gemma Arterton) gyerekként túljárt a gonosz boszorkány eszén, és megmenekültek a mézeskalács házikóból. Mára felnőve persze nem múlt el a kaland nyom nélkül. Egyrészt Hansel cukorbeteg lett (sicc!!!!), ezért folyamatosan inzulinnal kell lőnie magát, másrészt a páros, mivel megmagyarázatlan okokból immunis a vasorrúak varázslataira, felcsapott boszorkányvadásznak.  Legújabb melójukat egy Augsburg nevű kisvárosban kapják, ahol a helyi seriff éppen egy fiatal nőt, Mina-t (Pihla Viitala) készül kivégezni, miután azt boszorkánysággal vádolják meg. A tesók megakadályozzák mindezt, és közben kiderül, a faluból több kisgyerek is eltűnt, őket is meg kellene találni. Amikor kiderül, hogy a nagy hatalmú boszorkány, Muriel (Famke Janssen) is a képben van, valamit 12 gyerekről lenne szó, és bizony János és Júlia múltjáról is sötét foltok derülnek ki, elszabadul a pokol.

Tommy Wirkola norvég rendező készítette ezt a filmet, Neki köszönhetjük pl. a 2009-es náci zombikat is, ami egy alapvetően vicces horror-paródia volt. Érezhetően ezen az úton próbált elindulni a Boszorkányvadászokban is, és az alapötlet egészen jó, az ilyen fantasy feldolgozásoknak meg egyébként is nagy divatja van. Minden adott volt egy szórakoztató filmhez, és kövezzetek meg, de ezt sikerült is elérni. Ok, értem én a fanyalgókat, miszerint a sztori kicsit döcög, és a poénok sem mindig ülnek úgy, ahogy azt elvárnánk, de egyrészt a csajoknak ott van Renner, aki hozza a Tőle elvárt szintet, a pasiknak meg ott van a Milla Jovovicot megirigylő Arterton, és rohangál sokat a feszes kis bőrcuccában, nem is beszélve Janssenről. Számomra külön öröm volt, hogy nem próbáltak meg teljesen “gyerekbarát” filmet készíteni, kapunk itt szépen csonkolódó boszikat, és vért is bőségesen, ergo ez a mozi nem a fiatal tiniknek szól, legalábbis látványvilágilag. A történetet és a karakterek jellemét egy öt éves is könnyedén követné, de őszintén megvallva, én nem vártam többet ettől az alkotástól, éppen ezért nem is okozott csalódást. Szinte “olvasom” is a kritikus kollégák írásait : semmitmondó, nulla történet, kidolgozatlan karakterek, etc, etc. Részben igazuk is van, de azt, amit Wirkola vélhetően el akart érni, az nálam sikerült is : szórakoztat.

Lehet, hogy csak egy olyan pillanatban kapott el, amikor fogékony voltam egy ilyen agyatlan, néhány poénnal felvértezett fantasy akcióra, de a Boszorkányvadászok megtette a hatását : 90 percre kikapcsolt, és bár pár nappal a megnézése után túl sok részletet nem tudnék felidézni belőle, nem bántam meg, hogy bekerült ez is a sorba.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

1 Response

  1. Black girl szerint:

    Szerintem nagyon is jó film!
    a szereplök megválasztása és a történet kidolgozása is nagyon jó!
    Minden kritika lehuzza! chhhh…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.