web analytics
Kamatylista - Aubrey Plaza

Kamatylista – The To Do List

Ritkán fordul elő az, hogy egy hét eltéréssel az év egyik legjobb és az egyik legrosszabb vígjátékát is megtekintheti a hazai mozikban. Aki olvasta a Családi üzelmekről írott kritikát, könnyedén kitalálhatja, a Kamatylista nem valószínű, hogy díszdobozos kiadásban a polcomon végezze.

Brandy Klark (Aubrey Plaza) a suli eminense, aki mindenben a legjobb, egyedül a pasizás az, ami igazán kimaradt az életéből. A fősuli megkezdése előtt ezért elhatározza : menő csaj lesz belőle, amit igazándiból azzal fog elérni, hogy az összes, szakkönyvekből és barátnőitől, Fionától (Alia Shawkat) és Wendytől (Sarah Steele) összeszedett szexuális aktustípust kipróbálja. Magyarul itt az ideje férfi farkakkal mindenféle módon a lehető legközelebbi kapcsolatba kerülni. Egy listát készít minderről, és nekivág a feladatok elvégzéséhez. Mindez persze nem túl egyszerű, ha az ember apja egy bíró (Clark Gregg), arról nem is beszélve, ha egyébként szuperbéna és igazándiból nem is nevezhető bombázónak. Mindez persze nem veszi kedvét Brandynek, aki a nyárra munkát vállal egy strandon, csak hogy Rusty Waters (Scott Porter) közelében lehessen, akinek a lista utolsó elemét, azt a bizonyos szüzesség elvételt szánja.

Kamatylista - Aubrey PlazaMaggie Carey rendező/forgatókönyvíró igazándiból eddig csak televíziónak dolgozott – gyakorlatilag ez az első egész estés filmje. Ez sok esetben nem jelent hátrányt, jelen esetben viszont igencsak érződik. Mintha nem lett volna semmiféle eredeti ötlet, ráadásul még az innen-onnan ollózás sem sikerült. Ha az volt a nagy truváj, hogy ezúttal nem egy srác, hanem majd egy lány szemszögéből mutatjuk be ezt a “sosem látott” alapsztorit, akkor szeretnék szólni : a nézők nagy része már azt is nehezen veszi be, ha egy fiatal srác csinál gusztustalan dolgokat a vásznon, hát még ha mindezt egy lány tolja? Mintha az álomgyárban kiégtek volna, és egyszerűen trend lenne, hogy minden negyedévben kell egy ilyen 18-as karikás “vígjáték”, amiben kiemelt szerepet kapnak az altesti poénok, idióta, sablonos karakterek, a semmitmondó történet a végén/közepén persze megspékelve egy kis szájbarágós erkölcsi mondanivalóval. Ja, a fekáliát majdnem kifelejtettem. Nem fogjátok kitalálni, de szerepel a filmben egy nyomi/stréber srác is, aki persze szerelmes Brandybe (Johnny Simmons alakítja Cameron szerepét), és meg lehet tenni a téteket is arra, hogy miként zárul ez az őrület.

KamatylistaPlaza eddig főleg szintén csak tv sorozatokban mutatta meg, mit is tud – ebben a filmben az esetleges tehetségéről nem sok minden derül ki. Az ok, amiért nem adtam fel a filmet kb. a felénél az két mellékszereplő, az egyikőjük Amber (Rachel Bilson), aki Brandy szabad szájú, de elég butácska nővérét alakítja, a másik pedig Willy (Bill Hader), aki a strand vezetője, és finoman szólva sem a rend és a fegyelem megszállottja. Talán, ha kettejükről szólt volna ez a film, sokkal jobban szórakoznánk. A többiek teljesítményét meg inkább fedje jótékony homály.

A Kamatylista sajnos unalmas, érdektelen, időnként túlságosan gusztustalan és bizony néhány poénnál már kínos is. Ennek ellenére szinte biztos vagyok benne, hogy ez az írás is bekerül majd a leginkább fikázott kritikák közé, ahol rejtett üzenetekben majd megkapom, hogy miért is húztam le egy ilyen baromi vicces filmet, hiszen a kedves kommentáló végigröhögte, és milyen állat poénok voltak benne, hát nem láttad, kedves kritikus, még szart is eszik benne a főszereplő csaj? Azt hiszem, nem én vagyok a Kamatylista fő célközönsége. Gyertek, üssetek!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.