web analytics
Halálos iramban 7

Halálos iramban 7

Az ember fogja a tabletjét/telefonját, rábök a Real Racing 3 ikonjára, és elkezdi róni a köröket, miközben próbál pénzt és aranyat gyűjteni, hogy tovább fejlesztgesse a verdáját, vagy vehessen egy új csodát. Észre sem veszi, és beszippantja ez a világ, amikor meg kijön a 2001-ben indult film hetedik(!) része, persze beül a moziba, megnézi, és bár titkolja, sokszor őszintén tud örülni a lehetetlen akcióknak, a sokszor bárgyú poénoknak és persze Vin Diesel monológjainak. Halálosabb iramban 7 – és még mindig nincs vége.

Deckard Shaw (Jason Statham) nem veszi túl jó néven, hogy az előző részben Dominic Toretto (Vin Diesel), és csapata alaposan helyben hagyja tesóját, ezért bosszút esküszik, és megpróbálja levadászni a srácokat. Brian (Paul Walker) a családapa szereppel próbálkozik megbarátkozni, párja Mia (Jordana Brewster) második gyereküket várja, Letty (Michelle Rodriguez) csak nagyon lassan nyeri vissza emlékezetét, Tej (Ludacris) és Roman (Tyrese Gibson) továbbra is egymás fikázásával van leginkább elfoglalva, amikor is elszabadul a pokol. Hobbs (Dwayne Johnson) is korházba kerül hamar, amikor is feltűnik egy titokzatos idegen (Kurt Russell), aki felajánlja Domnak, ha segít kimenteni egy hackert, Ramsey-t, akkor használhatja az Isten Szeme nevű eszközt, amivel könnyedén megtalálhatja Shaw-t, és rendezheti kis nézeteltérésüket.

Halálos iramban 7

Magam is meglepődtem, hogy így össze tudtam foglalni a sztorit, mert az ugye sosem szokott erőssége lenni a Halálos iramban filmeknek. Nem is ezért szeretjük őket – mert be kell valljam töredelmesen, én bírom (na jó, nem mindet) ezt a sorozatot. Készült már belőle annyi, mint a Rendőrakadémiából, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy Toretto és csapata itt még nem fog megállni. Egyszerűen el kell engedni – ez a titka annak, miként lehet élvezni ezeket az autós-baszós-kardozós csodákat. Ha csak egy pillanatra is megpróbálod komolyan venni, vagy a valóság (és a fizika) törvényeinek egy kis szeletét keresni benne – elbuktál. Nagyon nehéz olyan trükköket kitalálni, ami még nem volt meg az eddigi részekben, és az meg még nehezebb, hogy felül is múlják az elődöket, talán ez nem is sikerül a hetediknek, de én őszintén tudtam vigyorogni a toronyházak között ugráló autót látva. Ha pedig már lelazult a kedves néző, akkor bizony elviseli, mi több, röhög is a Gibson szájába adott idióta poénokon, amik más filmekben nagy valószínűséggel csak roppant kínos pillanatokat eredményeztek volna.

Halálos iramban 7 -  Dwayne Johnson

Közben persze tovább sulykolják a “család a legfontosabb” mottót, ami most már több epizód óta alaptézise a Halálos iramban filmeknek. Persze egészen mókásnak tűnik, ahogy a kőkemény macsócsávó Diesel erről a témáról tart kiselőadásokat. Jó csavar az is, hogy a hacker szerepében Nathalie Emmanuel – t láthatjuk, és külön örültem Russell, illetve Ronda Rousey megjelenésének, aki történetesen női MMA bajnok, és egészen pofás kis bunyót tolnak Rodriguez-zel. Statham végre lehet igazán gonosz, és bizony mindenhol feltűnik, ott is, ahol már nem számítanánk rá, Shaw karaktere egy amolyan igazi jolly joker, és meglepően jól is működik. A látványvilágra ezúttal sem lehet panasz, James Wan rendező igyekezett megfelelni az elvárásoknak, és még ha kicsit sok is a CGI, a Halálos iramban 7 még mindig egy faék egyszerűségű, de piszok szórakoztató film.

Halálos iramban 7 - Jason Statham

Nem lehet persze elmenni Paul Walker halála mellett. Sajnos nagyon fiatalon elveszítettük ezt a srácot, és ez a film egy elköszönés is a stábtagoktól – ahogy azt az utolsó jelenet meg is teszi, érzelgősen, nyújtva, de tökéletesen érthetően, hiszen nem csupán egy kollégát, de nagyon sokan egy barátot is elveszítettek a forgatás alatt. Aki szerint meg nem torokszorító az útelágazásos jelenet, az vagy hazudik, vagy nem ember.

Már most lehet hallani, hogy lesz bizony nyolcadik is, hiszem még ez a hetedik rész is bőven 1 milliárd(!!!) dollár felett hozott a készítőknek, a kérdés csak az, hogy ez a sorozatnak, vagy inkább Paul Walkernek szólt igazán – de ezt a következő epizód fogadtatása majd eldönti. Én biztosan be fogok ülni a moziba, ha Toretto és bandája újra beletapos a gázba.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.