web analytics
Tökéletes hang 2

Tökéletes hang 2

Aki régebb óta olvas, már tudhatja, van egy kattanásom a zenés filmek iránt, sőt, akkor sem lövöm magam lábon, ha éppen egy musical-t nézek meg színházban. 3 éve, amikor először belefutottam a Tökéletes hang Belláiba, teljesen el voltam varázsolva, friss volt, nagyszerű zenékkel, és nem utolsó sorban Anna Kendrick tolta a főszerepet. Nem is volt kérdés, lesz második rész, mára meg is érkezett a Pitch Perfect 2.

A Bellák sorra nyerik az amerikai a capella bajnokságokat, amikor is az a megtiszteltetés éri a csapatot, hogy az Egyesült Államok elnöke előtt is felléphetnek. Az előadás azonban elsősorban Fat Amy (Rebel Wilson) miatt botrányba fullad. A lányokat felfüggesztik, nem védhetik meg a címüket, egyetlen esélyük a renomé helyreállítására az, ha felkészülnek, és megnyerik a világbajnokságot. Ezzel kapcsolatban viszont van pár probléma : egyrészt amerikai csapat még sosem hozta el a címet, másrészt a lányok között sincs már meg a teljes összhang. Beca (Anna Kendrick) már a főiskola utáni életére próbál koncentrálni, Chloe (Brittany Snow) sehogy sem tud szabadulni a Bella-léttől, és a többiek is csak tengődnek, de nem igazán tudják, mi lesz velük. A tanév kezdetekor azonban feltűnik egy Örökség, Emily (Hailee Steinfeld), aki friss lendületet ad és előkerül még Aubrey (Anna Camp) is, a lányok pedig hirtelen Koppenhágában találják magukat, szemben a félelmetes német ellenféllel, a Das Sound Machine-nel.

Tökéletes hang 2 - Anna KendrickFolytatásfilm. Az esetek nagy többségében az átlagos mozinézőt kirázza a hideg eme szó hallatán, sajnos csak ritkán sikerül megugrani az előző film által állított magasságot, főleg olyan esetekben, amikor nem várt siker után dönt úgy a készítő cég, ebből bizony ki lehet még préselni egy nagy halom pénzt. Sajnos ez az átok a Tökéletes hang második részét sem kerülte el. A rendezői székbe ezúttal Elizabeth Banks ült be, aki ugye játszik is a filmben, de úgy gondolom, nem az Ő hibája volt a visszaesés. Örök vesszőparipám, a forgatókönyv sikerült gyengére, pedig ugyanaz a páros készítette, akik az első részt is. Nem voltak túl nagy elvárásaim, csak szerettem volna, ha megkapom ugyanazt a hangulatot, néhány dögös dalt, profi előadásokat, és persze egy csipetnyi humort. A nótákkal különösebben nincs is baj, és persze a finálé ezúttal is libabőrözős, de a bögrés előadást nem sikerül úberelni. A karaktereket már ismerjük, az írók meg nem is erőlködtek azon, hogy egy kicsit formálják őket : minden egyes szereplőre ráhúztak egy skatulyát, és ők bizony a film első percétől az utolsóig ugyanolyanok. Míg az első részben legalább Beca formálódott kissé, a Tökéletes hang kettőben az új karakterek is sablonosak. Talán csak a két kommentátor, John (John Michael Higgins) és Gail (maga a rendező) az, aki erősebb, bár ez elsősorban a nekik írt poénoknak köszönhető.

Annak azért örültem, hogy a teljes gárdát sikerült összerántani erre filmre, és jó volt látni Katey Sagal – t is (igen, Ő volt Peggy Bundy egykoron), aki Emily anyját játsza. Feltűnnek persze a fiúk is, lesz kötelező friss romantikus szál is. A legjobb képsorok a hagyományos sportfilmeket megidéző “training montage”, amikor is a lányok felkészülnek egy táborban a versenyre – talán itt tudtam leginkább felszabadultan mosolyogni a vetítés alatt. Mivel történetet nem írtak, a karakterekkel nem foglalkoztak, ezért a poénok sokszor ismétlődnek, és bizony időnként lecsúsznak Adam Sandler – i mélységekig, és hát őszintén megvallva, nekem már sok volt időnként a prosztóság. Amerikai foci rajongók viszont örülhetnek : egy pár hang erejéig a Green Bay Packers pár játékosa is feltűnik egy titkos a capella versenyen 🙂

Tökéletes hang 2

Volt szerencsém látni magyar hanggal és eredeti nyelven is a Tökéletes hang kettőt. Kérdem én, mikor lesz végre egy olyan magyar forgalmazó, aki amikor tiniknek szóló, tini nyelvezeten beszélő filmet szinkronizáltat, esetleg odaenged a fordítás közelébe fiatalokat is? Olyanokat, akik értik is azt, amiről amerikai “kollégáik” beszélnek? Azt kell hogy mondjam, ha csak tehetitek, kerüljétek a szinkronos verziót, mert agyonveri és időnként brutálisan kínossá teszi a párbeszédeket. A leginkább gáz azonban mégis Snoop Dogg, akinek a munkásságát imádom, de ezt a cameot nem tudom Neki megbocsájtani 🙂

Bár a film végén lezárul egy korszak, abban még biztosak lehetünk, hogy rövidesen jöhet a harmadik rész. Miért merem ezt így kijelenteni? Két számot szeretnék leírni. A film kb. 30 millió dollárba került, és csak az első héten több, mint 100 milliót termelt, lenyomta a Mad Max-et is a bevételi lista éléről azonnal. Az Universal szerintem már most íratja a következő könyvet, bár tartok attól, hogy az már pl. Kendricknek nem fog beleférni. Félve merem csak leírni, de számomra csalódás a Tökéletes hang második része.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.