web analytics
007 Spectre - A fantom visszatér - Daniel Craig

007 Spectre – A fantom visszatér

Elképzelt beszélgetés a Spectre egyik első stábértekezletéről. Résztvevők : Sam Mendes, a rendező, Daniel Craig, a főszereplő, Hoyte Van Hoytema operatőr és persze a teljes forgatókönyvíró gárda, valamint a fő producer, Barbara Broccoli, aki levezényli az ülést.

“- Srácok, a helyzet az, hogy lassan 3 év eltelt a Skyfall óta, ráadásul Daniel pedzegette, hogy nem akar már több filmre aláírni (bár szerintem látjuk még Bond szerepében – szerk.), szóval kéne egy új mozi, amiben lezárjuk az utóbbi szálakat, és tisztességesen elköszönük Mr. Craigtől is. Sam, mi a véleményed?

– A helyzet az, hogy amennyire látom, a srácok eddig nem igazán erőltették meg magukat a forgatókönyv terén, és Daniel sem tűnik túl lelkesnek, de ha kapok 250 milliót, akkor megcsináljuk.

– Nem tűnök túl lelkesnek? Hülyeség. Meséljetek a sztoriról, Barbara, közben csúsztasd ide kis zsebkendőn azt a számot, ami érkezik majd a számlámra, hidd el, fel fogok lelkesedni!

007 Spectre - A fantom visszatér - Monica Bellucci

– Szóval, a sztori arról fog szólni, hogy jön egy óriási, világbékét veszélyeztető katasztrófahelyzet, amit majd Bond megold. Jó, tudjuk, minden Bond film erről szól, de ez most nagyon modern lesz, mert az információról szól majd, és tele lesz hightech cuccokkal, és nagytestvér párhuzamokkal. Na, mit szóltok?

– Khm, srácok, ez eddig nem túl sok. Milyen lesz a főgonosz?

– Őszintén megvallva, nem nagyon találtuk még ki, segítsetek kicsit … Sam?

– Most komolyan, nekem kell megmondani, hogy mi legyen? Béláim, gondolkodjunk! Ugye az is cél, hogy valamennyire keretbe foglalva, lezárjuk az utóbbi pár történetet. Mi lenne, ha arra fókuszálnánk, hogy azok a szálak összefüggnek, és lenne egy közös pontjuk, ami ellen harcolhatna Bond?

– Főnök, zseni vagy, Blofeld lesz a kapocs!

– De hát Őt már egy párszor kinyírták a korábbi filmek során, nem?

– Daniel, nyugi, ez nem lehet probléma egy Bond moziban!

007 Spectre - A fantom visszatér - Christoph Waltz,Léa Seydoux

– Szóval akkor legyen Blofeld, meg legyen egy titkos társaság, amolyan Illuminati, tele a világ összes gonoszával, akiket Blofeld irányít, és most ez a csapat megint át akarja venni az irányítást a világ fölött. Lehetne a nevük Spectre. Ráadásul beleszőjjük valahogy azt is, hogy az MI6 is érintve legyen.

– Rendben, a sztori pipa. Mi kell még?

007 Spectre - A fantom visszatér - Léa Seydoux– Lássuk csak. Kell két csaj. Mit szólnál hozzá Daniel, ha az egyik Monica Bellucci lenne? Mégiscsak egy szuper MILF, nem? Vele lehetne jól tolni a reklámokat is, beindulnának rá rendesen. Persze nem Ő kapná a fő női szerepet, erre keresünk majd egy szende szőkét. Léa Seydoux pont tökéletes lesz, bírni fogjátok, ráadásul úgy írjuk meg a karakterét, hogy bebizonyítsuk, Ő nem egy teljesen tipikus Bond lány (de, az – a szerk.). Szükség lesz persze egy új Aston Martinra is, Barbara, kéne még pár másik cég is, aki tolhatna minket pénzzel pár másodperces reklámokkal. Órás, esetleg? Lehetne abból is igazi Bond kütyüt csinálni ám!  Néhány egzotikus helyszínre is szükség lesz, nyugi, Hoyte, lesznek olyan beállítások, ahol csinálhatsz igazi glamour reklámfotókat is! A szokásos repülő, helikopter, pár egyéb autó leamortizálva, remélem, a producereink szedik már rá össze a lóvét. A sztoriba beleteszünk két-három csavart, legyen benne olyan, hogy a néző azt higgye, a főgonosz már halott, de aztán mégiscsak feltámad, ez szerintünk nagyot üthet. Kellene legalább 1 óriási épület, amit le lehet rombolni, bár igazándiból jobb lenne ebből is több. Kicsit ismétlünk, de baromi látványos lesz, igaz Sam?

– Tudjátok srácok, rombolásban jó vagyok. Ok, nem egy Emerich, de azért nem lesz ezzel gond. Mással viszont igen. Nekem nem nagyon áll össze a fejemben ez a sztori, valahogy nem érzem benne a lendületet, sem a logikát.

007 Spectre - A fantom visszatér

– Dehogynem Sam, ott van az, tudjuk, hogy kihozod belőle a legjobbat. Ráadásul visszanyúlunk egy kicsit a gyökerekhez, és ezúttal nem leszünk annyira darkosak, mint a Skyfall-ban, Daniel, Te kapsz egy csomó poént, amivel sziporkázhatsz, és kiléphetsz kicsit az eddigi karakterből, lehetsz lazább, megidézzük Roger szellemét, mit szólsz? Ott lesz persze Moneypenny, Ralph Fiennes is írt SMS-t, hogy szívesen kapna kicsit nagyobb szerepet, szóval M is több lesz ezúttal, mint a mindenbe belekötő főnök, Q meg bejött a nézőknek, rajta nem variálunk.

– Ok, de ki játsza el Blofeldet? Mégiscsak Ő az egyik legfőbb ellenfele Bondnak.

– Nos igen, ez komoly kérdés, kár volt ellőni Mads Mikkelsen – t, tökéletes lett volna. Várjatok csak, had gondolkozzunk …. mit szólnátok Christoph Waltz – hoz? Korrekt pszichopata fejeket tud vágni, nem? Elég lesz csak néhányszor árnyékban tartani a fejét, vagy csak hátulról megvilágítani, a nézők összecsinálják máris magukat. El ne felejtsünk egy fehér szőrös macskát szerezni! Csapunk hozzá még egy csendes gorillát, akivel majd bunyózik egy nagyot Bond, emlékeztek arra az arcra a Galaxis Örzőiből?

Dave Bautista – ra gondolsz? De az a srác egy pankrátor…

– Miért, ez baj? Nézd meg Swarcit, Ő is elkezdte valahol. Maximum nem írunk Neki sok szöveget.

– Ok, legyen, de tényleg csak minimális szöveget kapjon! (egy, azaz egy szó a teljes script, amit meg kellett tanulnia – a szerk.)

007 Spectre - A fantom visszatér - Dave Bautista

– Akkor kb. meg is vagyunk, a végén legyen majd klasszikus DB5, Daniel lemenő napfényben el, és mehet a kasza! Kezdhetjük a forgatást?

– Nekem ez még mindig nem áll össze. Olyan, mint egy best of James Bond, igazán kidolgozott sztori és ötletek nélkül. Azért vegyünk már figyelembe azt, hogy Daniel talán a legjobb Bond Connery óta, és ha csinálunk egy nem túl tökéletes filmet, akkor tényleg kereshettek új karaktert a következő mozihoz. Apropó, hallottátok, hogy a média szerint akár Beckham is lehetne? (durva röhögés tör föl a stábtagokból, talán csak Barbara arcán jelenik meg egy kis ránc, amint elképzeli a híres focista nevére betóduló nézők számát)

– Sam, ne aggódj, Te mestere vagy az ilyeneknek. Csinálj egy igazán jó intrót, az már a Skyfall alatt is mekkorát ütött, aztán hidd el, annak a lendülete végigviszi az egész filmet. Az első 15 percben engedd el magad, legyél művészi, legyél klasszikus Bond rajongó, aztán már nem lesz gond! Jó lesz ez!

007 Spectre - A fantom visszatér - Dave Bautista

– Várjatok csak, már csak egy cím kellene! Legyen a titkos társaság neve, a Spectre. Vélemény?”

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.